“WOLFIN is de meest dampdiffusieopene kunststof dak
en afdichtingsbaan op de markt“

Geen scheidingslaag nodig

Unieke bitumenbestendigheid

De bitumenbestendigheid van Wolfin is uniek onder de kunststof dak- en afdichtingsbanen. Onafhankelijk onderzoekt toont overtuigend aan dat de resistentie van Wolfin tegenover bitumen de toepasselijke norm telkens ver overstijgt. Wolfin vertoont praktisch geen veranderingen zoals bijvoorbeeld opzwelling of massaverlies. Zo zijn tussen Wolfin en bitumenbanen geen scheidingslagen nodig. Uitdiffunderende fluxolie gaat doorheen de Wolfin-baan en schaadt deze niet, net zoals het asfalt- of bitumenstof dat bij straatwerken ontstaat.Hoogste dampdiffusieopenheid

Droogt vochtige daklagen

Wolfin is de meest dampdiffusieopen kunststof dak- en afdichtingsbaan op de markt. Ze beschikt als enige baan over een μ-waarde van slechts  13.000. Dit komt overeen met een sd-waarde van 19 m bij 1,5 mm dikte. Dankzij de unieke receptuur van de zwarte Wolfin-banen ontwikkelt zich door de instraling van de zon en de opwarming van het daklagenpakket (tot 70 °C) binnen de kortste tijd een hoge dampdruk, waardoor een uitdroogproces in gang wordt gezet. Dit natuurkundige proces is wetenschappelijk gefundeerd door onderzoek van het Fraunhofer Institut in Holzkirchen.

Vrij van monomere zachtmakers

Dezelfde receptuur het hele jaar door zonder vulmiddelen

Wolfin-banen zijn eenlaagse, volledig homogene, hoogpolymere dak- en afdichtingsbanen conform DIN EN 13956 en DIN EN 13967. Ze bevatten geen monomere zachtmakers. Het gehalte aan hoogpolymere stoffen bedraagt meer dan 94%.

Wolfin-banen worden al decennia lang op basis van dezelfde receptuur en uitrusting geproduceerd. Dankzij de hoogwaardige receptuur alsook de bewaakte, hoge productiekwaliteit zijn seizoensgebonden receptuurwijzigingen (zomer/winter) ter verbetering van de banenflexibiliteit voor de verwerking bij Wolfin niet nodig.

Wolfin-banen bevatten bovendien geen vulmiddelen, en ook geen stoffen die in combinatie met permanente waterbelasting kunnen wegspoelen. Ze worden geproduceerd op basis van de unieke receptuur, zonder extra brandwerende middelen.
Wolfin – De banen met de beste receptuur

Kan levenslang met oplosmiddelen of met hete lucht aan elkaar gelast worden

Permanent gebruiksvriendelijk

Bij kunststof en rubberen banen vindt er door uv-belasting een oxidatie van het baanoppervlak plaats, die bij homogene lassing meestal enkel met heel veel moeite te verwijderen is. De Wolfin-banen kunnen levenslang met oplosmiddelen of met hete lucht aan elkaar gelast worden, zodat een eventueel voorhanden oxidatielaag zonder al te veel moeite kan worden verwijderd.

Wij beschikken over recent onderzoek dat aantoont dat er bij een Wolfin-baan van ca. 25 jaar oud, geplaatst onder ballast, nauwelijks wordt afgeweken van de fysische waarden van het oorspronkelijke monster. De baan is dus zo goed als niet verouderd. Deze onderzoeksresultaten kunnen op aanvraag worden ingekeken.

Ideaal voor speciale afdichtingen

Hoogste resistentie tegen chemicaliën

Wolfin-banen zijn extreem resistent tegen chemicaliën. Zo is Wolfin bijv. bestand tegen kerosine, oliën en vetten, zwavelhoudende zuren en melkzuren van 85%. In het bijzonder voor toepassingen als keukenafdichtingen is dit erg belangrijk.

Wolfin IB beschikt over een Europese Technische Goedkeuring (ETA 10/0295) voor de afdichting van opvangbekkens  n -ruimtes voor waterverontreinigende vloeistoffen (WHG) door het DIBt Berlin.

Bij onze afdeling voor technisch advies kunt u een lijst van de toegelaten chemicaliën opvragen.

Bevestigd door langdurig onderzoek

Bestand tegen microben en wortelvast

In vuilafzettingen, grind en plassen vormen zich microben en bacteriën. Wolfin is daartegen bestand en heeft geen doelgerichte ‘microbenbestrijding’ nodig in zijn receptuur. Naakt, onder ballast of met beplanting: er is maar een Wolfin-receptuur.

Ook tegen roodwieren en klevende aanslag is Wolfin resistent. Zelfs humuszuren en leemhoudende bestanddelen vormen voor de kwaliteitsbanen geen enkel probleem.

Wolfin werd conform de strenge proefcriteria van het FLL-procedé en in het kader van een langetermijnonderzoek van verschillende jaren getest op wortelvastheid en heeft deze test met succes doorstaan. Wolfin wordt al meer dan 50 jaar gebruikt als afdichting en wortelbescherming.
Wolfin - Wortel- en rizoomvastProductoverzicht

De Wolfin-banen

 

Wolfin IB

Wolfin IB is een met polyester zacht gemaakte, bitumenbestendige kunststof baan. De baan onderscheidt zich dankzij haar hoge diffusieopenheid...
> Naar de productpagina


Wolfin M

Wolfin M is een bitumenbestendige kunststof dakbaan die door middel van een glasweefselwapening in het midden is versterkt. De baan onderscheidt zich...
> Naar de productpagina


Wolfin GWSK

De dak- en afdichtingsbanen van Wolfin GWSK zijn wat het materiaal betreft in principe identiek aan Wolfin IB, maar onderscheiden zich...
> Naar de productpagina


 

Wolfin GWSK DA

Met de dak- en afdichtingsbanen Wolfin GWSK DA worden renovaties ook bij verlijmde dakconstructies met GWSK-banen geoptimaliseerd...
> Naar de productpagina


Wolfin und dicht.