"Het Wolfin PYE-verbindingssysteem biedt de hoogste
veiligheidsstandaard bij afdichtingen van daken en gebouwen."

Het Wolfin-PYE-verbindingssysteem

De hoogste veiligheidsstandaard

Om het fenomeen onderloopsheid te beperken en tezelfdertijd de veiligheid te optimaliseren, ontwikkelden wij samen met onze techniekers het Wolfin-PYE-verbindingssysteem. Het biedt de hoogste veiligheidsstandaard bij de afdichting van gebouwen. Concreet gaat het over de verbinding van Wolfin IB met een polymeerbitumenbaan door de zogenaamde vlamlasmethode. De afdichting is bij correcte uitvoering beschermd tegen onderloopsheid tot een bar druk. Mechanische schade aan de afdichtingslaag leidt er dankzij de combinatieafdichting niet toe dat water in het systeem dringt. De dak- en afdichtingsbanen van Wolfin zijn wortelvast en bestand tegen tal van vaak voorkomende substanties, zoals bijv. motorolie op parkeerdekken.

Een uitvoerige plaatsingsrichtlijn kan aangevraagd worden bij de technische dienst in Wächtersbach.
Een uitvoerige plaatsingsrichtlijn kan aangevraagd worden bij de technische dienst in Wächtersbach.

100% beschermd tegen onderloopsheid

Uitvoering zonder isolatie

Vollflächig aufgeflammte PYE-Polymerbitumenbahn

Bij afdichtingsoppervlakken zonder warmte-isolatie wordt op het ruwe betonnen onderdak – vooraf behandeld met een hechtingslaag – eerst een PYE-polymeerbitumenbaan geplaatst. Als bovenste laag wordt een bitumenbestendige dak- en afdichtingsbaan van Wolfin met een dikte van 2 mm volledig in het met open vlam geplastificeerde, ‘vloeibare’ bitumenoppervlak ingerold. Beide afdichtingslagen zijn onscheidbaar met elkaar verbonden en dus 100% beschermd tegen onderloopsheid. Indien er een gebruikslaag of beschermingslaag uit gietasfalt is voorzien, dan dient op het betonoppervlak eerst een oplosmiddelvrije sperlaag van epoxide conform DIN 18195 te worden aangebracht. In dat geval is de hechtingslaag niet nodig.

Uitvoering met warmte-isolatie uit schuimglas

Bij afdichtingsoppervlakken met warmte-isolatie uit schuimglas wordt eerst een warmtelaag aangebracht op de in warme bitumen ondergedompelde isolatieplaten. Hierop wordt de eerste afdichtingslaag uit een polymeerbitumenbaan PYE-PV-250-S5 aangebracht volgens de vlamlasmethode. Als dichtingslaag wordt dezelfde methode als links gebruikt, met een dak- en afdichtingsbaan van Wolfin.

Links en downloads

Overige thema’s

Wolfin-productoverzicht

Hier kunt u het productoverzicht van het Wolfin-productprogramma bekijken.

> naar het Wolfin-productoverzicht

Wolfin IB

Hier komt u terecht op de productpagina van Wolfin

> naar de productpagina Wolfin GWSK

 
Wolfin und dicht.