“Keukenafdichtingen met Wolfin IB, Wolfin M en
Wolfin GWSK voldoen aan de hoogste eisen.”

Bijzondere eisen aan keukenafdichtingen

Vette melkzuren & co

Bij een chemische of ook biochemische reactie (micro-organismen) ontstaat uit vetten als afbraakproduct melkzuur, dat naast het beton zelf ook het ter versterking gemonteerde ijzer binnenin het beton aantast. Voor het behoud van het draagvermogen is dus een sterke afdichting nodig.

Normen, wetten en richtlijnen

Keukenafdichtingen vallen onder deel 5 van DIN 18195 ‘Afdichtingen tegen drukkend water op dekkende oppervlakken en in natte ruimtes’. Het stofdeel van DIN 18195 (deel 2) werd inmiddels aan de te gebruiken, geharmoniseerde Europese normen voor afdichtingsproducten (DIN EN 13967) alsook aan de nationale toepassingsnormen DIN V 20000-202 aangepast. Afdichtingen met de qua receptuur identieke banen Wolfin IB, Wolfin M en Wolfin GWSK voor keukens voldoen dus aan de hoogste eisen.

Vetten worden door biochemische reacties omgezet in agressieve melkzuren
Vetten worden door biochemische reacties omgezet in agressieve melkzuren

Hoge resistentie

Chemische bestendigheid

Wolfin-banen zijn tegenover het medium melkzuur (tot 85%) getest en bieden dankzij hun hoogwaardige, speciale baanreceptuur een hoge graad aan bescherming tegen de agressieve chemicaliën uit bijvoorbeeld reinigings- en ontsmettingsmiddelen.

Uitgebreid assortiment

Keukenafdichtingen moeten, vanwege de bijzondere chemische en mechanische belastingen, al van vooraf zorgvuldig worden gepland en uitgevoerd. Het uitgebreide assortiment van Wolfin, met bijv. binnen- en buitenhoeken alsook verbindingsplaatjes, maakt het u mogelijk om materiaalhomogene aansluitingen en detailoplossingen in de hele keuken te creëren.

Dankzij de decennialange ervaring met tal van uiteenlopende afdichtingsuitvoeringen beschikt Wolfin Bautechnik over een omvangrijke knowhow met betrekking tot optimale gelaagde structuren en objectspecifieke detailoplossingen. Bij het opstellen van individuele bestekken en ondersteuning bij de gedetailleerde planning voor een duurzaam functionerende afdichting staan wij u graag bij.

Links en downloads

Overige thema’s

Wolfin-productoverzicht

Hier kunt u het productoverzicht van het Wolfin-productprogramma bekijken.

> naar het Wolfin-productoverzicht

Wolfin GWSK

Hier komt u terecht op de productpagina van Wolfin

> naar de productpagina Wolfin GWSK

Wolfin IB

Hier komt u terecht op de productpagina van Wolfin

> naar de productpagina Wolfin GWSK

Wolfin M

Hier komt u terecht op de productpagina van Wolfin M.

> naar de productpagina Wolfin M

 
Wolfin und dicht.