“INOFIN FR – De FPO-baan voor de hoogste graad aan
veiligheid biedt tal van voordelen wat de verwerking betreft.”

Flexibele polyolefinen

De basis voor kwaliteit

INOFIN FR bestaat uit flexibele polyolefinen (FPO) op basis van een speciale samenstelling met ethyleen-butyl-acrylaat. Deze door WOLFIN nieuw ontwikkelde samenstelling van kunststof bevat geen rubber en biedt daardoor, in vergelijking met andere gebruikelijke FPO-banen op basis van polypropyleen, een aanzienlijk kleinere brandlast. Door de toevoeging van uiterst hoogwaardige vlamvertragers wordt de brandbescherming nog meer verhoogd.

Veiligheid bij de afdichting van platte daken

Voor de hoogste eisen wat brandbescherming betreft

FR = Fire resistant.
Met de term FR drukt de INOFIN-dakbaan uit dat ze voldoet aan de hoogste eisen wat brandbescherming betreft. Op een EPS-isolatie is ze zonder brandwerende laag al conform met de vereisten volgens BROOF (t1) na.

Geen reiniging van de naden

Flexibel en gemakkelijk te verwerken

INOFIN FR is uitzonderlijk flexibel en gemakkelijk te verwerken, want een speciale reiniging van de naden vooraleer u gaat lassen, is niet nodig. U hoeft dus geen extra werk te leveren. Bovendien beschikt de baan over een groot lasvenster. Ook kortdurende schommelingen van de lastemperatuur leiden niet tot naden met gebreken.

Voor de hechting van aansluitingen

INOFIN FR-contactlijm

Om aansluitingen naar andere onderdelen vast te kunnen lijmen, werd de INOFIN FR-contactlijm ontwikkeld. Dit is een oplosmiddel bevattende, gebruiksklare lijm op basis van synthetisch rubber. De INOFIN-contactlijm vult het INOFIN FR-afdichtingssysteem aan en biedt de hoogste graad aan veiligheid voor het aan- en afsluiten.

Voor de afdichting van platte daken

Toelatingen en classificaties

INOFIN FR is geclassificeerd resp. toegelaten conform:

 
DIN EN 13956 CE-afdichting van daken
DIN V 20000-201 (afdichting van daken)
DIN 18531 (afdichting van daken)
DIN EN 13 501-1 (Klasse E)
DIN 4102-7 (harde dakbedekking)
DIN EN 13501-5 BROOF (t1)

Plaatsingsopties

Plaatsingsopties van INFON FR

Afdichting van plat dak met mechanisch bevestigde laagstructuur

Los geplaatst, met ballast

Voor veiligheid in het systeem

INOFIN-systeemtoebehoren

Het productassortiment van INOFIN wordt aangevuld met onderdelen uit hetzelfde materiaal voor een eenvoudige, snelle en veilige uitvoering van bijv. hoeken en kabelleidingen, passende werktuigen en hulpstoffen voor het lassen en verzegelen van de naden. Vakkundige oplossingen die passen in het systeem.

> Voor systeem accessoires

Wolfin und dicht.