“In 1962 ontwikkelden wij een innovatieve kunststof baan,
die vandaag zijn 50ste verjaardag viert: WOLFIN.”

WOLFIN-kroniek

De geschiedenis van WOLFIN Bautechnik

1962 Degussa AG krijgt van de firma VEDAG de opdracht om een innovatieve kunststof dak- en afdichtingsbaan te ontwikkelen.
1963 WOLFIN IB, ‘s werelds eerste polymere, diffusie-opene en bitumenbestendige kunststof dak- en afdichtingsbaan wordt voorgesteld.
1992 Ontwikkeling van het WOLFIN PYE-verbindingssysteem. WOLFIN IB wordt volgens de vlamprocedure op een PYE-polymeerbitumenbaan verbonden en is volledig bestand tegen onderloopsheid.
1993 WOLFIN GWSK, de eerste volledige koudzelfklevende kunststof dak- en afdichtingsbaan creëert een nieuwe standaard.
1995 WOLFIN Bautechnik neemt de dakactiviteiten van DLW Bautechnik over (merk Delifol).
1996 WOLFIN Bautechnik neemt de dakactiviteiten van Benecke-Kaliko AG over (merk Gekaplan).
1997 COSMOFIN, de monomeer flexibele, met weefsel versterkte PVC-P-baan breidt het WOLFIN-assortiment uit.
2000 WOLFIN M, de bitumenbestendige en in het midden met een glasraster versterkte kunststof dak- en afdichtingsbaan wordt op de markt geïntroduceerd.
2001 Verhuis van WOLFIN Bautechnik van Hanau naar Wächtersbach in de Main-Kinzig-Kreis.
2004 TECTOFIN RV, de met vlies bedekte kunststof dakbaan op basis van synthetisch acrylrubber, wordt op de Duitse markt geïntroduceerd.
2006 WOLFIN GWSK protect, de WOLFIN-Bahn met protect-uitrusting voor geoptimaliseerde brandbeveiliging, wordt voorgesteld.
2008 TECTOFIN GV, die duurzaamheid en geoptimaliseerde brandbeveiliging met elkaar verbindt, alsook INOFIN FR, de dakbaan uit flexibele polyolefinen (FPO), worden op de markt geïntroduceerd.
2011 WOLFIN PV, de met vlies bedekte hoogpolymere kunststof dakbaan, optimaal voor toepassing onder zonnepanelen, wordt voorgesteld.
WOLFIN Bautechnik wordt deel van de ICOPAL-groep.
2012 WOLFIN viert zijn 50ste verjaardag.
Wolfin und dicht.